כל המחירים באתר ירדו ב 10% הנחה
חיפוש חכם
פחי אשפה מונחים
פחי אשפה מונחים – פתרון חכם, נוח ואסתטי למטבח שלכם
ברוכים הבאים לקטגוריית פחי האשפה המונחים באתר פוני פרזול – המקום שבו הפונקציונליות והעיצוב נפגשים בדיוק באמצע המטבח. אם אתם כאן, כנראה שהבנתם כבר שפח אשפה הוא לא סתם כלי שנועד לסיים בו את חייו של קליפת הבננה או עטיפת השוקולד. אנחנו מסתכלים על זה אחרת – כאל פריט עיצובי לכל דבר, כזה שחייב לעבוד חלק, להיראות טוב ולהשתלב באופן מושלם בחלל המטבח או אפילו בחדר העבודה או האמבטיה. כשמדובר בפחי אשפה מונחים, אנחנו מדברים על נוחות יומיומית שפשוט לא באה על חשבון סטייל.מה תמצאו כאן? מגוון עצום של פחים בכל הגדלים והצבעים שתוכלו לדמיין. החל מפח קטן בנפח 3 ליטר שמתאים לפינת קפה ביתית או חדר שירותים אורח, דרך פחים בנפח 20 ו-30 ליטר שמתאימים למשפחה ממוצעת ועד לפחי 50 ליטר – האלופים ששומרים על הבית מסודר גם בימים העמוסים ביותר. כל הפחים שלנו מגיעים עם מנגנוני פתיחה מתקדמים כמו פתיחת פדל עם סגירה שקטה (כי אין סיבה שכל פתיחה תרגיש כמו טריקת דלת), גימורי נירוסטה איכותיים שלא משאירים טביעות אצבעות ומבחר צבעים שמתחברים בצורה הרמונית לעיצוב המטבח – מלבן ושחור קלאסיים ועד אפור מט וברונזה שמכניסים טאץ׳ מודרני ומדויק.
פתרון שמתאים לכל אחד ולכל חלל
אנחנו יודעים שלכל מטבח יש את הקצב שלו ואת הצרכים הספציפיים שלו – יש את אלה שאוהבים להחזיק את הפח מול הכיור כדי לשמור תנועה זורמת בזמן הבישול, ויש כאלה שמעדיפים להציב אותו בצמוד לאי במטבח כדי לשמור על מראה נקי ומאורגן. יש משפחות מרובות ילדים שזקוקות לפח גדול במיוחד כמו דגם רומי 50 ליטר בגימור לבן או אפור שהוא אלגנטי אך עמיד ברמות אחרות. ולעומתם, זוג צעיר במטבח קומפקטי יעדיף אולי את דגם JAVA בנפח 20 או אפילו 5 ליטרים שיש לו בדיוק את השילוב הזה בין פרקטיות לאסתטיקה.אנחנו גם שמנו לב במהלך השנים שעיצוב המטבחים בארץ הולך ונעשה יותר מודולרי ומדויק – ארונות מותאמים אישית עם ידיות למטבח בגוונים שונים, מסילות למגירה שזזות כמעט לבד וצירים שלא שומעים אפילו כשהם נסגרים. לכן חשוב לנו שגם הפחים שאנחנו מציעים יתכתבו עם אותו הדיוק והקפדה: חלקם מגיעים בעיצובים מינימליסטיים שתואמים לצוקל למטבח ולארונות בגובה מותאם אישית, וחלקם בגוון מאט שנותן תחושת עומק ויוקרה שגם לא מגלה עד כמה מהר הוא מתמודדים עם הפסולת היומית.
איך בוחרים נכון ומה אנחנו ממליצים?
כשלקוחות שואלים אותנו איך לבחור את הפח המתאים להם – אנחנו תמיד מתחילים בשאלה: מה הנפח שאתם באמת צריכים? אם אתם מבשלים הרבה בבית ויש לכם ילדים קטנים למשל, כנראה שתמצאו ערך רב בדגם כמו JAVA 45 ליטר בלבן או בנירוסטה – הוא מספיק גדול כדי לא לרוץ לרוקן אותו כל שעה אבל גם מעוצב כך שהוא משתלב נהדר בלי לתפוס יותר מדי מקום. לעומת זאת, אם מדובר בפינת עבודה קטנה במשרד הביתי או חדר רחצה אורחים, אולי תעדיפו משהו קטן ונעים כמו ה-JAVA בגוון ברונזה 3 ליטרים – קומפקטי ובעיקר יפה בטירוף.ולמי שאוהב מוצרים שהם קצת יותר "פרפורמרים", ממליצים במיוחד לבדוק את סדרת סהרה ופחי דומסיל: גימורים מדויקים כמו סאטין ושחור מט שמשדרגים כל חלל באבחת רגל אחת (תרתי משמע). ובינינו? אין דבר מספק יותר מללחוץ בעדינות עם הרגל ולראות איך המכסה נסגר בשקט כאילו היה מצופה משי.
אנחנו מזמינים אתכם להתנסות בעצמכם ולהרגיש בהבדל בין "עוד פח" לבין פתרון מעוצב וחכם שנכנס לחיים ומשנה אותם לטובה. באתר 'פוני פרזול - מוצרי פרזול למטבח ולבית' אספנו עבורכם קולקציה שנבחרה בקפידה מתוך מחשבה אמיתית על מה שאנחנו בעצמנו היינו רוצים שיהיה לנו בבית: מוצרים שנראים טוב לאורך זמן, עובדים ביעילות לאורך שנים ולא דורשים מאמץ בתחזוקה.
אז אם אתם כבר בשלב שבו מסילות הדלתות שלכם מחליקות חלק וגייסתם לעצמכם ידיות חדשות מהממות למטבח – הגיע הזמן להשלים את התמונה ולהוסיף לזה גם פח אשפה מונח שבאמת עושה את העבודה בלי לעשות רעש.
איך בוחרים בין פח קטן לנפח אישי לבין פח גדול לבית כולו?
זו שאלה שאנחנו שומעים לא מעט, והאמת – אין לה תשובה אחת נכונה לכולם, אבל יש עקרונות שמובילים אותנו בתהליך. הכל מתחיל בכמות הפסולת שאתם מייצרים ביום-יום. אם מדובר בחדר רחצה או פינת עבודה משרדית קטנה שבה עיקר מה שנזרק זה טישו, עטיפות חטיפים או קפסולות קפה – אז פח כמו דגם JAVA בנפח 3 או 5 ליטרים יהיה מושלם. אנחנו אצלנו במשרד משתמשים בדגם JAVA ברונזה 3 ליטר לפינת הקפה, וזה פשוט פתרון שלא מרגיש כמו פשרה – נראה מהמם, פרקטי בטירוף ולא תופס מקום.לעומת זאת, במטבח פעיל במיוחד שבו מתבשלות ארוחות משפחתיות מדי יום נצטרך ללכת על כיוון אחר לגמרי. כאן נכנסים לתמונה הפחים הגדולים יותר: למשל דגם סהרה 50 ליטר בגימור סאטן שמהמם למראה בדיוק כמו שהוא שימושי. אצל אחד הלקוחות שלנו – משפחה של חמישה עם שלושה ילדים קטנים (שכל אחד מהם מייצר פסולת כאילו מדובר בפס ייצור עצמאי...) – המלצנו על הדגם הזה והוא לגמרי הצדיק את עצמו גם ביופי וגם בתדירות הריקון הנמוכה.
בקיצור? תחשבו איפה הפח עומד להיות, מה זורקים בו וכמה פעמים ביום תרצו להתמודד עם ריקון. אנחנו תמיד אומרים – עדיף לבחור בנפח קצת יותר ממה שאתם חושבים שתצטרכו מאשר לגלות מהר מאוד שהוא פשוט לא מספק את הסחורה.
האם באמת יש הבדל בין גימורים שונים כמו שחור מט, סאטין ונירוסטה?
חד משמעית כן. ולמען האמת – זה הרבה מעבר לאסתטיקה (למרות שזה חשוב בפני עצמו). כל גימור לא רק נראה אחרת אלא גם מתנהג אחרת בשימוש יומיומי. ניקח לדוגמה את גימור הנירוסטה של פחי JAVA 30 ו-45 ליטר: מצד אחד הוא נותן טאץ׳ מקצועי וחלקלק שמזכיר מטבח שף אמיתי, אבל מצד שני צריך לזכור שהוא יכול להשאיר סימני אצבע אם לא מדובר בגימור נגד טביעות.לעומת זאת, הגימור הסאטן נותן תחושת יוקרה שקטה ומודרנית יותר – משהו בין מט למבריק שרק משתפר ככל שהעין מתרגלת אליו בחלל המטבח. בדגמים כמו רומי 50 ליטר או סהרה 30 ו-50 ליטר בגוון סאטן – ראינו איך לקוחות נהנים מהמראה שלו לאורך זמן בלי להרגיש צורך לנקות אותו כל רגע.
והשחור המט? פה כבר מדובר בהצהרת סטייל של ממש. הוא דרמטי אבל נקי, בולט אבל עדיין אלגנטי... אם אתם מחפשים אווירה מודרנית מינימליסטית עם נגיעה אורבנית מגניבה – לכו על JAVA או סהרה שחורים מט. אגב מניסיון אישי בבית שלנו: השחור המט של JAVA בגודל 45 ליטר פשוט "עושה חדר".
כמה חשובה הפעלה באמצעות דוושת רגל ולמה זה קריטי דווקא בפחים גדולים?
זה אולי נשמע טריוויאלי בהתחלה ("יאללה פדל קטן כזה"), אבל האמת היא שזה אחד הדברים שעושים את ההבדל בשימוש היומיומי לאורך זמן במיוחד כשמדובר בפחים גדולים יותר. תארו לעצמכם שאתם מבשלים עם ידיים מלוכלכות מבשר ועכשיו צריכים לפתוח את הפח… עכשיו תארו שיש לכם ילד בן שנתיים ביד אחת וקליפת בננה ביד השנייה… ואז תגידו תודה שיש לכם דגם כמו G600 הקומפקטי או JAVA הגדול יותר שמגיב בלחיצה עדינה עם הרגל ונשאר פתוח בדיוק כמה שצריך כדי שתוכלו להשליך ולהמשיך הלאה.דוושת הרגל גם מאפשרת לשמור על היגיינה גבוהה במטבח כי אין שום צורך במגע ידיים עם המכסה עצמו – וזה יתרון עצום בתקופות חורף כשכולם מצוננים בבית או בתקופות של הכנת אוכל מרובה לפני חגים ואירועים משפחתיים.
בדגמים הגדולים במיוחד כמו רומי וסהרה בנפחי ה-50 ליטר יש ממש מנגנוני פתיחה מתקדמים שאפילו משלבים בלימה פנימית לסגירה שקטה בלי טראחות מיותרות (אין דבר יותר מעורר עצבים ממכסה שפשוט נסגר כאילו זרקת עליו מערוך). אצלנו בבית עברנו לאחרונה מהפך קטן ברמת המשתמש בזכות פדל כזה ששינה איך שאנחנו מתייחסים לפינה הזו במטבח.
איך בוחרים צבע לפח אשפה כך שישתלב בעיצוב הכללי של חלל הבית?
זו שאלת מיליון הדולר בהרבה בתים שאנחנו מגיעים אליהם בזמן יעוץ התאמה לפרזול ועיצוב כולל למטבח ולבית בכלל. הבחירה בצבע הפח משפיעה באופן ישיר על התחושה הכללית שהמטבח מקרין: האם הוא מודרני ורענן? כפרי ורומנטי? אורבני ומתוחכם?אם המטבח שלכם הולך לכיוון לבן ונקי מאוד מבחינת גוון הארונות והמשטח – אפשר להכניס עניין בעזרת צבע כהה ועמוק לפח כמו שחור מט (JAVA או סהרה בדגש) שיעניק קונטרסט יפהפה בלי להשתלט על המרחב כולו.
לעומת זאת אם אתם מחזיקים גב צבעוני באיזשהו אזור במטבח (נגיד מדפי תבלינים אדומים/כיסאות צהובים/מיקסר כחול) אפשר בהחלט להעיז ללכת על צבעוני דווקא בפח עצמו! לנו יש לקוחה מקסימה שבחרה ב-SPJ כחול 30L והיא מספרת שכל מי שנכנס הביתה עוצר עליה לשניה ושואל "מאיפה הבאת את הפח הזה?!"
אפשר כמובן גם לשמור על אחידות טוטאלית ולהשתלב בטוטאל-לוק לבן/סאטן/נירוסטה לכל הפרזול בבית כולל ידיות ודלתות ארון ואז לבחור דגם כמו JAVA לבן או רומי אפור שנותנים תחושת המשכיות עיצובית חלקלקה במיוחד. הכי חשוב? להתאים לצבעים שכבר קיימים ולא ללכת רק לפי מה שנראה יפה בפני עצמו.
איך אני יודע שהפחים האלה יחזיקו לאורך שנים ולא יתפרקו אחרי חודש?
אה... זו השאלה ששווה להשקיע בה באמת מחשבה כי בסופו של דבר מדובר בפריט שעובר טראומה יומית די קבועה: נפתח ונסגר מאות פעמים בשבוע לפחות, עומד ליד מקורות מים ואדים ויש עליו עומס פסולת משתנה שבעיקר אינו צפוי.אז קודם כול נתחיל בזה שאנחנו בעצמנו משתמשים בדגמי המוצרים באתר לפחות כמה חודשים לפני שאנחנו מכניסים אותם למכירה רשמית — כן כן, ניסויים אישיים בלייב בתוך בתים אמיתיים עם אנשים אמיתיים (!) כולל ילדים שובבים ושפים ביתיים בשלבי התחלה…
דגמים מובילים כמו G600 הקומפקטי או סדרת JAVA בכל הנפחים כבר עברו אצל אינספור לקוחות מבחני שרידות קשוחים והם ממשיכים לעבוד כאילו יצאו מהקופסה גם אחרי שנתיים שימוש רציף (ואנחנו יודעים כי חלקם חוזרים לספר לנו!). בנוסף רוב הדגמים עשויים חומר ABS מוקשח ושכבות נירוסטה איכותיות שנבדקו כנגד חלודה וסדקים לאורך זמן כולל מנגנונים מוגני לחות וכל מה שביניהם.
אם אתם רוצים לדעת בוודאות שההשקעה שלכם משתלמת — פשוט תקראו ביקורות באתר ותוכלו לראות בעצמכם כמה אנשים חוזרים לרכוש עוד ועוד מתוך אמון וביצועים מוכחים בשטח ולא רק לפי תמונה יפה באינטרנט.
השוואה בין הפחים הפופולריים והאיכותיים מתוך הרשימה שלנו
כשהתחלנו לבדוק ולבחור את פחי האשפה הכי מומלצים באתר, הופתענו מכמות האפשרויות, מהעיצובים ומהפונקציונליות שמציעים הדגמים השונים. זו לא סתם קופסה שזורקים בה דברים – מדובר בפרטי עיצוב לבית או למשרד שיכולים לשפר את חוויית השימוש היומיומית שלנו בצורה משמעותית. אז בחרנו להתמקד בכמה מהדגמים הבולטים והמבוקשים ביותר ברשימה שסיפקת, ואנחנו כאן כדי לעזור לכם להבין מי הם המובילים באמת ולמה.
פח פדל מלבני רחב עם סגירה שקטה 50 ליטר דומסיל
נתחיל עם אחד הדגמים המרשימים ביותר, גם בגודל וגם בנראות. פח הפדל הזה בנוי בצורה מאוד פרקטית: מבנה מלבני רחב שמקל על הצבה שלו בפינות המטבח או ליד האי המרכזי, ובמקביל מאפשר נפח שימוש גבוה במיוחד – 50 ליטר זה כבר כמות שמתאימה למשפחה שלמה או למשרד קטן-בינוני שרוצה להימנע מריקון תכוף מדי. אבל יותר מכל אהבנו את הסגירה השקטה: המכסה נסגר בעדינות בלי טריקות ובלי רעש – יתרון אמיתי כשיש תינוק בבית או פשוט כשמעדיפים קצת שקט.
עוד פלוס משמעותי הוא העיצוב הנקי והמודרני - שילוב של מתכת בגימור מאט עם קווים אלגנטיים שנותנים תחושת יוקרה למשהו כל כך יומיומי. זה מסוג הפחים שאתה לא מחביא מתחת לכיור – להפך, אתה נותן לו מקום כי הוא פשוט נראה טוב. מבחינת נוחות תפעולית – הפדל מגיב מצוין, לא דורש לחיצה חזקה מדי, ויש בו מנגנון פנימי שמחזיק את השקית בצורה יציבה ונקייה.
פחי סהרה 30 ו-50 ליטר – שחור, לבן וסאטן
סדרת סהרה היא כנראה אחת הסדרות הכי ורסטיליות שנתקלנו בהן מבחינת גימורים והתאמה לעיצוב הבית. בין אם אתם אוהבים צבעים נקיים כמו לבן קרמי או מעדיפים משהו כהה יותר כמו שחור מט שמסתיר לכלוך ומכתים פחות בקלות – יש לכם אפשרות בחירה מלאה. הגימור הסאטני מוסיף טאץ' מעט מטאלי אבל מאוד אלגנטי ולא בולט מדי.
אנחנו אהבנו במיוחד את הדגם של ה-50 ליטר בגימור לבן - הוא משתלב נהדר במטבח בסגנון מודרני בהיר ונותן תחושה של ניקיון ופשטות נעימה לעין. גם כאן יש מנגנון סגירה רכה ושקטה שמוכיח שוב ושוב עד כמה הפרטים הקטנים עושים הבדל ענק בשימוש היומיומי. ואם אתם במשפחה גדולה או מבשלים הרבה בבית – ה-50 ליטר יהיה אידיאלי בשבילכם.
לעומת זאת, אם אתם חיים בדירה קטנה בעיר או מחפשים פתרון לחדר עבודה/משרד קטן – דגם ה-30 ליטר יכול להיות מספיק לחלוטין והוא קומפקטי מבלי לוותר על עמידות ועיצוב איכותי.
סדרת JAVA – נירוסטה, שחור מט ולבן (30L ו-45L)
סדרת JAVA היא ללא ספק אחת ההפתעות הנעימות שפגשנו ברשימה הזו. מדובר בפחים שנראים כמו שהם יצאו מקטלוג אדריכלי ולא ממחסן ציוד ביתי סטנדרטי. הם משלבים מראה עכשווי מאוד עם שימושיות קלאסית: פדל חיצוני נוח להפעלה ביד אחת ומכסה נסגר בעדינות בלי טלטלות מיותרות.
בדגם ה-30 ליטר אנחנו מצאנו איזון מושלם בין גודל לפונקציונליות: מספיק גדול כדי לא לרוץ כל רגע לרוקן אותו ומצד שני לא תופס יותר מדי מקום במטבח צפוף או ליד שולחן העבודה בבית. הבחירה בצבעים מגוונים (נירוסטה שמתאים כמעט לכל חלל מודרני; לבן שמתאים לסביבה קלינית ונקייה; ושחור מט שהוא פשוט מהמם ביופי שלו וביכולת שלו "להיעלם" לתוך הרקע) הופכת אותם לפתרונות מעולים גם לעיצוב וגם לפרקטיקה.
אם יש לכם קצת יותר מקום ומתחשק לכם לקבל נפח נוסף מבלי שהפח ייראה מגושם מדי – לכו על דגם ה-JAVA 45 ליטר באחד הגימורים האלה ותודו לנו אחר כך. הסדרה הזאת מתוכננת ממש טוב: הפלסטיקה התחתונה מונעת החלקה גם ברצפה רטובה והמנגנון של המכסה עובד חלק כמו שעון שווייצרי קטן.
פחים קטנים מסדרת JAVA (5 ו-3 ליטרים) בצבעים שונים
אז נכון שבדרך כלל מדברים על פחים גדולים כי זה מה שמשמש אותנו הכי הרבה במטבח ובחללים הראשיים של הבית… אבל אי אפשר להתעלם מהצורך בפחים קטנים לשירותים, לחדר ילדים או אפילו לפינת איפור אישית בחדר ארונות. סדרת JAVA הקטנה היא בדיוק בשביל המקומות האלה.
יש כאן חשיבה אסתטית אמיתית: במקום לקנות פח פלסטיק פשוט שאחרי שבוע נראה כאילו עבר מלחמת עולם שלישית… למה שלא תשקיעו טיפה ותבחרו בדגם שחור מט אלגנטי? או אולי דווקא ברונזה בשביל טאץ’ חמימי יותר? ומה לגבי נירוסטה שתשתלב נהדר עם האביזרים בחדר הרחצה?
אל תטעו בגודל שלהם - למרות שהם רק 3 עד 5 ליטרים אלה פחים חזקים ועמידים במיוחד עם מנגנונים איכותיים בדיוק כמו הגדולים מהם בסדרה הזו.
סדרת Louis 20L ו–30L בצבעים שונים (לבן/שחור/סאטן)
אם אתם מחפשים משהו שהוא איפשהו באמצע: גם לא גדול מדי לתפוס חצי חדר וגם לא קטן שדורש ריקון אחרי כל ארוחה זוגית סטנדרטית – סדרת Louis היא בדיוק התחום האפור הטוב הזה שאתם צריכים להכיר מקרוב.
אנחנו התאהבנו בדגם הלבן בגודל 30 ליטר – מינימליסטי אבל משדר איכות בכל פרט ממנו; מצד שני הדגם השחור מצליח להראות דרמטי ועדיין להשתלב בסביבה מבלי לצעוק "אני פה!" בצורה מוגזמת.
ובכלל... יש משהו ביכולת לבחור בין גוון כהה לנייטרלי לבין גוון סאטני שנותן תחושת מתכת רגועה שכמעט מזכיר חומרים טבעיים - זה משחק פסיכולוגי קטן שעושה הרבה לשטח שבו הוא נמצא.
המנגנון כאן מצוין ואפשר לראות שהושקע מחשבה גם בנושא הניקיון והתחזוקה: הקערת פלסטיק הפנימית יוצאת בקלות ויש ידיות נשיאה ששומרות על הידיים יבשות ונקיות בעת ההחלפה והשינוע של השקיות המלאות... מי אמר שפח אשפה צריך להיות דבר מסורבל?